© AFP

-

Daniel Martin: ‘Fijn om hier eens te winnen’

Daniel Martin toonde zich een gelukkig man met zijn tweede zege van het seizoen. ‘Ik ben blij met deze overwinning’, stelde hij na zijn winst van maandag in de koninginnenrit van de Ronde van Peking.

‘Ik strandde al twee keer op een tweede plaats in ritten in de Ronde van Peking en werd vorig jaar tweede in het eindklassement. Het is fijn om nu ook gewoon eens te winnen. De leidersplaats was een mooie bonus geweest, maar deze zege doet ook al deugd’, aldus de Ier.

Het verraste Martin niet dat Gilbert zo lang kon aanklampen op de laatste klim. ‘Het is niet zo’n lastige klim, helemaal niet voor echte berggeiten, en er was meewind. Dus het verbaast me niet dat Philippe zo lang vooraan mee streed.’

Martin telt nu drie seconden achterstand in het klassement op Gilbert. ‘Ik denk dat ik die bonus wel kan behouden”, aldus Gilbert. “Je weet natuurlijk nooit, er kan altijd een technisch of ander probleem opduiken, maar ik heb vertrouwen in een goede afloop.’

Gilbert stelde op de website van de organisatie voorts dat hij uitkijkt naar de laatste etappe die start op het Plein van de Hemelse Vrede. ‘Dat wordt speciaal en ik ben blij dat ik hier ben. Eerst had ik niet veel zin om naar Peking af te reizen: het is ver en het was al een lang seizoen, maar nu ik hier ben, houd ik wel van deze race, in een mooi land, als er een heldere hemel is tenminste’, verwees hij nog even naar de smogproblemen.

Meer sportnieuws