'Missie Mosango' en 'Wat Als? ' genomineerd voor International Emmy Awards

'Missie Mosango' en 'Wat Als? ' genomineerd voor International Emmy Awards

Print

De tweede reeks van 'Wat Als? ' (2BE) en 'Missie Mosango' (Eén) zijn genomineerd voor de International Emmy Awards. Dat hebben de organisatie, de VRT en Medialaan maandagmiddag bekendgemaakt. De International Emmy Awards zijn een van de meest prestigieuze tv-prijzen en de internationale tegenhanger van de Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.

In 'Missie Mosango', gemaakt door productiehuis Geronimo, trokken zes jonge Vlaamse hulpverleners naar Afrika voor de missie van hun leven. Ze gingen er twee weken lang aan het werk in het ziekenhuis van Mosango, midden in de Congolese brousse. De zes botsten er op de beperkingen van de lokale gezondheidszorg, maar vooral op hun eigen grenzen.

Het Eén-programma is genomineerd in de categorie Non-Scripted Entertainment en neemt het tegen 'Educating Yorkshire' uit het Verenigd Koninkrijk, 'Master Chef China' uit China en 'O Infiltrado' uit Brazilië.

'Wat Als?' is het comedy-programma waarin acteurs als Bruno Vanden Broecke, Ben Segers, Koen De Graeve, Charlotte Vandermeersch, Günther Lesage, Nico Sturm, Ruth Beeckmans en Sara De Bosschere in tal van sketches te zien waren die telkens vertrokken vanuit een 'absurde Wat Als-premisse'. Het tweede seizoen ging in februari 2013 bij 2BE in première. Sindsdien sleepte het programma van productiehuis Shelter tal van internationale prijzen in de wacht, zoals een Gouden Roos, de gouden medaille op het World Media Festival in Hamburg en de Rockie Award op het BANFF World Media Festival in Canada.

Medegenomineerden in de categorie Comedy zijn 'Please Like Me' (Australië), 'Late Nite News with Loyiso Gola' (Zuid-Afrika) en 'The Major’s Wife' (Brazilië). Het eerste seizoen van 'Wat Als?' was in 2012 ook al genomineerd voor de International Emmy Awards.

De Emmy Awards worden op 24 november uitgereikt in New York.

.

Nu in het nieuws