© Belga

Michel ontvangt eerste buitenlandse gast als premier

De nieuwe premier Charles Michel heeft maandag, twee dagen na zijn eedaflegging, zijn eerste buitenlandse gast ontvangen als eerste minister. Het gaat om zijn Vietnamese ambtsgenoot Nguyen Tan Dung, die een driedaags bezoek aan België aflegt.

skn

Premier Michel ontving de Vietnamese premier om 11.00 uur met militaire honneurs op het Egmontpaleis. Hij werd vergezeld door minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. De premier kwam iets vroeger aan en kreeg door de verantwoordelijken van het protocol van Buitenlandse Zaken uitleg over het verloop van een dergelijke ceremonie. Na de hymnes en het schouwen van de troepen hadden beide premiers een onderhoud en vond de ondertekening van contracten tussen beide landen plaats.

Op de agenda van Dung, die tot dinsdag in ons land blijft, staat ook een ontmoeting met de vaste voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, Europees commissievoorzitter José Manuel Barroso en Franstalig minister-president Rudy Demotte. De Europese Unie en Vietnam onderhandelen al jaren over een vrijhandelsakkoord.