© Jan Brys

Honkbalclub Braves verhuist na 56 jaar naar nieuwe stek

Baseballclub Brasschaat Braves is het voorbije weekend verhuisd van het gemeentepark naar het militair domein, waar ze over twee velden zal beschikken. Ze hopen er volgend jaar in april de nieuwe competitie te kunnen aanvatten.

Jan Brys

Er zijn diverse redenen waarom de club moest verhuizen. Vooreerst zijn de afmetingen van het huidige veld in het park te klein voor Europese wedstrijden. De club had ook te weinig ruimte om alle jeugdspelertjes aan bod te laten komen. Nu kan de ledenstop worden opgeheven.

Ten slotte zijn er de buren van hockeyclub Dragons, die maar al te graag wilden uitbreiden. Zij organiseren in juni volgend jaar de World Hockey League en kunnen dan op het baseballveld een VIP-dorp creëren.

De Braves verlaten dus de stek waar ze zich in 1958 hadden gevestigd. “We stichtten destijds de club met een tiental leden. Er waren toen al vier honkbalclubs in de regio. Douchen en na de wedstrijd iets gaan drinken, deden we in de Roode Leeuw. We vertrekken hier vandaag natuurlijk met gemengde gevoelens, want het was hier heel gezellig. Maar we beginnen nu aan een nieuw hoofdstuk en we kijken daar zeker naar uit”, zeggen Frank Vandenheuvel en Frank Janssens.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio