© Photo News

Farid ‘Le Fou’ in hongerstaking na ‘mishandeling door cipiers’

In de gevangenis van Marche-en-Famenne is Farid Bamouhammad in hongerstaking gegaan. Volgens zijn advocaat Thierry Moureau hebben cipiers Farid aangevallen en geïntimideerd en vervolgens in een isoleercel gestopt. ‘De directie weigert om de bewakingsbeelden te bekijken. Ondertussen is Farid aan het wegkwijnen’, verklaart Moureau op RTL-TVI.

wver

Gevangenisdirecteur Frédéric de Thier nuanceert: ‘De medische toestand van Farid Bamouhammad gaat inderdaad achteruit, maar is nog niet kritiek. Wij zullen hem de nodige zorgen toedienen, maar we kunnen hem niet dwingen om te eten of te drinken. Als zijn gezondheid blijft verslechteren, dan wordt hij overgebracht naar een ziekenhuis.’

De gedetineerde, die beter bekend is als Farid Le Fou, zit sinds 1985 opgesloten voor doodslag, poging tot doodslag en poging tot ontvoering. In augustus 2005 gijzelde Bamouhammad zijn dochter en zijn vriendin in Brussel, toen hij op penitentiar verlof was. De man wordt door verschillende cipiers die met hem werkten aanzien als de gevaarlijkste en moeilijkste gedetineerde van het land. In totaal werd de ongewenste bajesklant maar liefst 167 keer van de ene naar de andere gevangenis overgebracht. Vorige maand raakte bekend dat hij van plan zou zijn om euthanasie aan te vragen.