© VTMnieuws

Militair vrijgesproken voor achtergelaten baby in wagen

De NAVO-militair die twee jaar geleden zijn dochtertje van zes maanden vergat in de auto, waardoor het kindje stierf door uitdroging, is vrijgesproken. Dat meldt de VRT maandagochtend.

skn

‘De beklaagde had geen controle over het deel van de hersenen dat ervoor zorgt dat je dingen vergeet’, oordeelde de rechter in het vonnis. Dat meldt de VRT. De procureur van de correctionele rechtbank van Brussel had geen straf gevorderd tegen de 34-jarige militair.

Op 25 juli 2012 vergat de beklaagde, een luitenant in het leger, zijn zes maanden oude dochter in het kinderdagverblijf af te zetten voor hij naar zijn werk reed, in het militair kwartier Koningin Elisabeth in Evere.

Na de dagtaak omstreeks 16 uur reed hij naar de crèche, om het kind op te halen. Daar werd hem verteld dat hij zijn dochtertje ‘s ochtends niet had binnengebracht. Het kind had die zomerse dag de hele tijd in de afgesloten wagen gezeten en overleed door dehydratatie.

Het Brusselse parket wou dat de man schuldig werd verklaard maar eiste op zich geen straf.

Zijn advocate, mr. Benjamine Bovy, pleitte de vrijspraak. ‘Hij was niet vergeten zijn dochter af te zetten in de crèche. Hij was ervan overtuigd dat hij dit had gedaan. Zijn hersenen hebben hem foutieve informatie doorgestuurd en hij kan hier niet verantwoordelijk voor gesteld worden. Men kan niet beweren dat hij een fout heeft begaan’, hield de advocate de rechtbank voor.

De rechter volgde de pleidooien van de verdediging. ‘De beklaagde had geen controle over het deel van de hersenen dat ervoor zorgt dat je dingen vergeet’, oordeelde de rechter in het vonnis. Dat meldt de VRT.