Wat met toekomst Oelegems speelbos?

De sporen van het rooien van bijna vierhonderd bomen in de Oelegemse Van Steenbergenlaan en de Van Edingenlaan zijn ter plekke nog duidelijk te merken. De bewoners van de buurt kregen de kans om hun ideeën over de toekomst van het gebied op papier te zetten.

Sylvain Liekens

De rommelige aanblik die de gerooide plek nu nog altijd biedt, is de mensen daar een doorn in het oog. “Begin juli werden de bomen gerooid en in september beloofde de burgemeester al dat de plek zou worden opgeruimd en er is nog altijd niets gebeurd”, klinkt het in de Van Vrieselelaan.

Ook de aanwezige Jef Verhaegen schepen voor parken en plantsoenen en burgemeester Lode Hofmans (beiden Open Vld) hebben zich al geërgerd aan de toestand. “We hebben zeker al drie aangetekende brieven gestuurd om de aannemer aan te sporen zijn belofte na te komen om de plek op te ruimen en klaar te maken voor het plantseizoen. Wellicht is het wachten op het moment dat de zware machines die voor dit soort opruimactie nodig zijn in de buurt moeten zijn.”

In samenwerking met de gemeente zullen de experts van het regionaal landschap de Voorkempen een plan tekenen over wat met het vroegere speelbos moet gebeuren. Ze gaven de bewoners ook toelichting bij wat ter plekke mogelijk is. De ongeveer dertig buurtbewoners mochten een keuze maken uit elf bestemmingen.. Dat ging van een puur natuur bos tot sportbos of een parkbos. Ook een sportbos of een wandelbos horen bij de mogelijkheden Ter plekke bleek dat niet alle buurtbewoners op precies dezelfde golflengte zitten.

Over de hoogte van de nog te planten bomen ontstond al snel onenigheid. Eén bezoeker had al een lijstje opgesteld met bomen die op de plek zouden passen. Meer eensgezindheid was er over het idee dat het gebied twee ingangen zou moeten hebben.

Na deze bevraging wordt een plan opgesteld door regionaal landschap en dan is het aan het Ranstse schepencollege om zich uit te spreken over de toekomst van deze plek. Over een tweetal maanden zou er al iets meer duidelijkheid moeten zijn.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio