© Raymond Lemmens

© GvA

1 / 2

‘Sekte van seksrabbijn’ strijkt neer in Sun Parks

Een 80-tal volgelingen van de omstreden orthodoxe sekteleider en ‘seksrabbijn’ Eliezer Berland (77) is afgelopen weekend neergestreken in het vakantiedomein Sun Parks in Mol om het joodse Loofhuttenfeest te vieren. De aanhangers van de rabbijn, die door Israël wordt gezocht wegens ontucht, komen uit heel Europa en reizen hun geestelijke leider overal achterna.

SVG/JVDA

Rabbijn Eliezer Berland (77) is de geestelijke leider van de joodse beweging Shuvu Banim, die door sommigen wordt omschreven als een sekte. Berland werd vorige maand op Schiphol gearresteerd op vraag van Israël, dat de bejaarde man wil uitgeleverd zien wegens zedenfeiten. Een aantal vrouwen die zijn beweging hebben verlaten, heeft een klacht tegen hem ingediend wegens ontucht.

Texel

De Nederlandse autoriteiten trokken het paspoort van Berland in, maar lieten de man in afwachting van zijn eventuele uitlevering wel vrij. Sindsdien verblijft de man op het Nederlandse waddeneiland Texel. Berland heeft aanhangers over de hele wereld, en die zakken nu en masse af naar Nederland. Dit weekend doken ze zelfs op in Sun Parks.

“Ze hebben last minute een dertigtal chalets gehuurd”, klinkt het bij de directie in Mol. “Ze zijn natuurlijk zeer aanwezig, maar er zijn nog geen problemen geweest.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio