© BELGA

Trajectcontroles in Waaslandtunnel, Bredabaan en Turnhout

Het aantal trajectcontroles op onze wegen zal tegen volgend jaar verdrievoudigen. Van 7 locaties nu, naar meer dan 20 in 2015. Voor de provincie Antwerpen gaat het onder meer over de Waaslandtunnel, de Bredabaan en enkele wegen in Turnhout.

WERNER ROMMERS / CHRISTOF WILLOCX

De eerste trajectcontrole dateert van de zomer van 2012, toen op het viaduct van de E17-autosnelweg in Gentbrugge een dergelijk controlesysteem in dienst werd genomen. Het meet de gemiddelde snelheid van een auto over een langere afstand. Wie het traject sneller aflegt dan de maximumsnelheid toelaat, wordt op het einde van dat traject geflitst.

In de provincie Antwerpen zijn er al zeven plaatsen bekend waarop tegen volgend jaar trajectcontroles zullen worden uitgevoerd. De eerste in het rijtje is de Waaslandtunnel, waar de controles dit najaar zullen beginnen. De camera’s voor de trajectcontrole zijn nu al aangebracht.

Wanneer de trajectcontrole precies start, is nog niet duidelijk. Wél zeker is dat niet alleen hardrijders, maar ook mensen die het inhaalverbod in de Waaslandtunnel niet respecteren, een boete zullen krijgen.

Ook in Turnhout komen er trajectcontroles op de N18, op de zeven kilometer lange vierbaansweg N19 tussen Kasterlee en Turnhout, op de N119 en op de N140. Voorts komen er volgend jaar ook trajectcontroles op de Bredabaan in Brasschaat.

De trajectcontrole op de Schotensesteenweg in Brecht, die al in december 2013 van start ging, blijft ook bestaan.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio