© HBvL

Hugh Grant doet boekje open over zijn tegenspeelsters

Met films als ‘Notting Hill’ en ‘Bridget Jones’ was Hugh Grant (54) een van de koningen van de romantische komedie. Blijkbaar vindt Grant zichzelf nu te oud voor dat soort vermaak.

tdl

In de Britse krant The Telegraph liet Grant optekenen dat hij het genre van de romantische komedies mogelijk vaarwel zegt. “Ik sla bijna elk aanbod voor een nieuwe film af, zeker voor romantische komedies. Ik voel er mij meestal te oud voor.”Het is Grant menens, want hij doet niet mee aan de derde ‘Bridget Jones’-film. Dit zei hij over...

...Julia Roberts, zijn tegenspeelster in de kaskraker ‘Notting Hill’, zei hij: “Haar kussen was bijzonder. Ze heeft een grote mond. Ik was me bewust van een verre echo toen ik haar kuste.”

...Renée Zellweger, zijn tegenspeelster in twee ‘Bridget Jones’-films: “Zij was een top snogger, een geweldige kusser. Ik hield wedstrijdjes met acteur Colin Firth, die mijn liefdesrivaal speelde. Je zal aan Renée moeten vragen wie ze liever had. Ik denk dat Colin te hard zijn best deed.”

...Sandra Bullock en Sarah Jessica Parker, met wie hij respectievelijk in ‘Two Weeks Notice’ en ‘Did You Hear about the Morgans?’ speelde: “Dat waren mijn favorieten.”

...al zijn tegenspeelsters: “Ik denk niet dat er één was die ik niet zag zitten. Dat moet wel, vind ik. Waarom maak je anders een film?”