© GVA

Poolse chauffagebende loopt tegen de lamp

Zes Polen uit het Antwerpse, die op bouwwerven verwarming en sanitair jatten, zitten in de cel nadat de federale gerechtelijke politie van Turnhout afgelopen weekend elf huiszoekingen, verspreid over het hele land, had laten uitvoeren.

MH/GVN

De Poolse bende was al geruime tijd actief. Ze zocht in de Kempen en elders in aanbouw zijnde huizen uit, verschafte zich toegang tot de werf en brak pas geïnstalleerde verwarming, sanitaire installaties en verwarmingsketels uit, om die dan vervolgens te verkopen.

De federale gerechtelijke politie van Turnhout, die het onderzoek leidde, ging in de nacht van vrijdag op zaterdag en vervolgens de hele zaterdag tot de actie over: op elf plaatsen in ons land – in de Kempen, in het Antwerpse en tot in Middelkerke toe– werd binnengevallen bij verdachten.

Materialen gevonden

Als gevolg van de actie werden zes mensen, allen Polen die in het Antwerpse woonden, gearresteerd. Zo viel de politie onder meer binnen in huizen in Schoten en Merksem. De politie kon de hand leggen op een deel van het gestolen werfmateriaal, waaronder verwarmingsketels. Er werden ook een aantal auto’s en een som geld in beslag genomen.

De onderzoeksrechter besliste leden van de Poolse dadergroep aan te houden. In de loop van de week worden ze voor de raadkamer geleid.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio