© Wout Engels

Antwerpse zuidrand stelt nieuwe wandelroute voor: 200 km paden

De provincie Antwerpen heeft aan De Reukens in Aartselaar de tweede wandelkaart van het Landschapspark Zuidrand voorgesteld. Dat park omvat heel aantal natuur- en wandelgebieden uit de regio en is een samenwerking tussen negen gemeenten.

Wout Engels

De gemeente Aartselaar had de eer om zaterdagnamiddag de feestelijke omkadering van de lancering van de kaart op zich te nemen. Het openruimtegebied De Reukens in de gemeente is een van de nieuwe wandelgebieden die het Landschapspark Zuidrand rijk is. Het park verzamelt tientallen wandelroutes in natuurgebieden in Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Wilrijk.

“Geheel toevallig is dit natuurgebied de reden waarom ik destijds in de politiek ben gestapt”, vertelt Sophie De Wit (N-VA), burgemeester van Aartselaar. “Ik ben hier vlak in de buurt opgegroeid en met ons buurtcomité hebben we er jaren geleden voor geijverd om het Reukenspad opnieuw toegankelijk te maken voor het publiek. Een nauwe samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos heeft er voor gezorgd dat het kronkelende pad nu opengesteld kan worden voor fietsers, dat er een nieuwe wandelroute is en dat er binnenkort ook een picknickzone komt.”

De vernieuwde wandelkaart van het Landschapspark Zuidrand kost 5 euro en is te verkrijgen bij de verschillende deelnemende gemeentediensten. De kaart is ook te downloaden op de website van de Provincie Antwerpen.

Info: www.provincieantwerpen.be

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Edities Stad en Zuid.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio