OCMW-medewerkers klagen collectief over gebrek aan inspraak

De medewerkers van het OCMW stuurden collectief een open brief naar alle raadsleden. Ze vinden dat er bij de fusie van het OCMW en de andere gemeentediensten te weinig naar hen geluisterd wordt.

philippe desmet

In mei 2011 sloten het bestuur van het OCMW en het gemeentebestuur een overeenkomst om de OCMW-diensten in 2015 naar het gemeentehuis te verhuizen. De medewerkers van het OCMW worden bij deze integratie betrokken, maar in een open brief gericht aan de leden van de gemeenteraad klagen zij aan dat het gemeentebestuur onvoldoende naar hen luistert. "Enerzijds worden de voordelen van de snelle verhuis naar het gemeentehuis te gunstig voorgesteld. Anderzijds minimaliseert het gemeentebestuur de nadelen van de integratie voor de 'klanten' van het OCMW."

Raadslid Luc Blommaerts (CD&V) heeft begrip voor de grieven van de OCMW-medewerkers. "Dit gemeentebestuur praat veel over inspraak en participatie, maar in de praktijk is daar weinig van te merken. Het bestuur heeft weinig bijgeleerd van de beschamende botsing tussen het OCMW en het gemeentebestuur tijdens een openbare zitting van een commissie over deze integratie."

OCMW-voorzitter Mia Wauters (N-VA) is niet verwonderd dat er kritiek komt op de geplande integratie: "Elk veranderingstraject roept weerstand op en gevoelens van onzekerheid. Maar inspraak hebben, is niet hetzelfde als gelijk krijgen. Het is een kwestie van geven en nemen."

Philippe Desmet

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio