Duitse treinbestuurders gaan negen uur werk neerleggen

Foto: REUTERS

Duitse treinbestuurders gaan negen uur werk neerleggen

Print

De Duitse treinbestuurders leggen dinsdagavond het werk negen uur lang neer. Dat meldt de vakbond GDL, die zo de druk verhoogt op Deutsche Bahn in het loongeschil. Zowel verre als regionale treinverbindingen zullen stil komen te liggen bij het goederen- en passagiersvervoer.

GDL heeft opgeroepen tot een nationale staking van dinsdagavond 21.00 uur tot woensdagochtend 06.00 uur, zo liet GDL-woordvoerster Gerda Seibert dinsdag in de vroege ochtend weten. De oproep is gericht tot de treinbestuurders, conducteurs en ander personeel bij de Duitse spoorwegen. De treinbestuurders eisen een loonsverhoging van vijf procent en een twee uur kortere werkweek.

De vakbond vraagt de opslag niet alleen voor de zowat 20.00 machinisten, maar ook voor de 17.000 andere werknemers, onder wie treinbegeleiders, personeel van de treincatering, rangeermachinisten, opleiders en dispatchers. Hierdoor treedt GDL in concurrentie met de grotere transportvakbond EVG. De twee bonden konden in augustus bij de loononderhandelingen niet tot een gezamenlijk standpunt komen. GDL neemt doorgaans hardere standpunten in.

Nu in het nieuws