© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gevluchte inbreker na amper vijf minuten gevat

Al voor de vijfde keer in negen jaar tijd heeft een inbreker het voorbije weekend restaurant De Hete Patat in Mechelen geviseerd. Toen de bewoners de dader opmerkten, nam die de vlucht door uit een raam op de eerste verdieping te springen. Ver geraakte hij niet.

Sven Van Haezendonck

Zaakvoerder Ali Dogan lag zondagochtend te slapen toen een inbreker zijn restaurant aan het Nieuwwerk was binnengedrongen. Sinds de man negen jaar geleden zijn zaak opende, woont hij er ook boven. ‘Tot ik omstreeks 2.30 uur werd gewekt door mijn zoon Cagdas. Hij had iets gehoord en dacht eerst dat ik het was’, zegt Ali Dogan.

Toen de man zelf een kijkje ging nemen, zag hij licht schijnen. ‘Van een zaklamp of een smartphone, maar het was me onmiddellijk duidelijk dat het om een inbreker ging. Ik heb dan de politie gebeld’, zegt Dogan. Ondertussen hoorde hij voetstappen op de trap. ‘Daarop zijn we met alles lawaai beginnen te maken: deuren, tafels en stoelen. Toen sloeg de dader op de vlucht. Vanaf de eerste verdieping sprong hij uit een raam. Ik vermoed dat hij zich daarbij geblesseerd heeft.’

Vijf tot tien minuten na de oproep was de eerste patrouille van de lokale politie ter plaatse. ‘Die is even gestopt. Ik heb de inspecteurs verteld dat hij in de richting van de IJzerenleen was gevlucht. Nog geen vijf minuten later hadden ze hem al te pakken’, zegt Ali Dogan nog. De inspecteurs konden de verdachte na een achtervolging in de boeien slaan op de Botermarkt. Het gaat om een 32-jarige man.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio