© Marc Aerts

Handelscomité pakt uit met mobiele cavabar

De handelaars van Binnenstad-Zuid in Mechelen halen voortaan een mobiele cavabar buiten bij belangrijke commerciële evenementen.

Sven Van Haezendonck

De duurzame mobiele bar werd gemaakt door Maarten Tytgat van Backwood Creaties en is zelfs uitgerust met een koelkast. Afgelopen weekend werd ze op het pleintje aan Ganzendries voor het eerst ingezet tijdens ‘Shoppen in stijl’, om klanten een glaasje cava te kunnen aanbieden. “Al onze leden hebben in hun zaak bonnetje uitgedeeld waarmee klanten recht hadden op een glaasje bubbels. Wij hadden ook Margareta Van Oostenrijk op pad gestuurd”, zegt voorzitter Geert Millis.

De mobiele bar zal in de toekomst vaker te zien zijn in de omgeving van de Hoogstraat en de Korenmarkt. “Bijvoorbeeld tijdens braderieën, Warme Welkomweekends en het eindejaarsshoppen”, geeft Stijn Pellegrims aan. Het initiatief voor de cavabar komt van Els Van den Berghen van hoeden- en tassenwinkel Awardt en moet Binnenstad-Zuid extra promoten als een van dé handelsbuurten in de Dijlestad. “We zullen trouwens ook opnieuw deelnemen als er een tweede koopavond op donderdag komt”, zegt Geert Millis nog.

Meer info over de maker van de bar vindt u hier.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio