Leesvoer op de trein door zwerfbib

Treinreizigers kunnen sinds woensdag gratis boeken ontlenen om onderweg te lezen. De bibliotheek van Mol lanceerde dit project om het lezen populair te houden. De zwerfbib werkt volledig op basis van vertrouwen.

sofie verheyen

In de inkomhal van het station staat sinds woensdag een kast met een honderdtal romans. Elke treinreiziger is vrij om er een boek uit te ontlenen. Daarvoor moet u niks doen, gewoon kiezen en lezen. "Registreren of betalen moet niet, we werken volledig op goed vertrouwen", vertellen Annemie Bosch en Lieve Cooymans van de Molse bib. "Hoelang het boek wordt uitgeleend, bepalen de mensen zelf. Dat is afhankelijk van de duur van je treinritten. Natuurlijk mag je het ook thuis uitlezen. We hebben een gevarieerd aanbod in de zwerfbib geplaatst, voor elk wat wils. Het zijn recente mooie boeken, die we dubbel aankochten voor de bibliotheek wanneer ze heel populair waren. Zeker geen oude boeken, we hebben de mooiste eruit genomen en zijn er trots op. Vandaag plaatsten we honderdtal boeken in de kast, volgende week komen we de kast aanvullen zodat deze niet leeg geraakt. Met dit project willen we de bib populair houden en zichtbaar zijn in het straatbeeld. De mensen kunnen de boeken ook terugbrengen naar de bibliotheek in 't Getouw."

De eerste boeken gingen gisteren mee op trein, de reacties waren enkel positief. "Zo te zien een hele mooie selectie boeken, een prima initiatief", reageert Johny Geerinckx. SVER

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio