Komiek gaat offline (4): "Ik heb mijn Nokia tegen de muur gesmeten" (video)

Print
Komiek gaat offline (4): "Ik heb mijn Nokia tegen de muur gesmeten" (video)

Foto: Redouan Tijani

Antwerpen - Youssef El Mousaoui, Antwerps comedian, legt zichzelf twee maanden social media-verbod op. Hij gaat niet op Facebook, Twitter of andere kanalen. Van ‘heavy user’ werd hij in één klap social media-paria. Hij laat zich sponsoren en besteedt het geld aan hulp voor daklozen. Volg hier zijn belevenissen.

Je was in ons vorige interview een gelukkige 'ex-gebruiker' van social media. Nu, twee weken later, ben je vast hélemaal bevrijd. 

Nee, helemaal niet. Ik ga door een hele moeilijke periode. Ik mis zoveel. Geen uitnodigingen, geen mensen die me digitaal steunen of hun mening met me delen. Ik voel me weer buitengesloten. Ik ben zielig!

Komaan Youssef, in het vorige gesprek vond je dat niets het persoonlijk contact en de menselijke warmte kon vervangen, en dat je dat herontdekt hebt... 

Wel, morgen (zaterdag, red.) is het Offerfeest. Mensen komen samen, beleven een speciale dag met hun families, en delen dan de foto's met hun vrienden. Enorm jammer dat ik dat niet op die manier kan volgen. Moest ik nu op één knopje kunnen drukken om alles terug te draaien, ik denk dat ik... Nee, ik hou me sterk. 

Wat doe je met die frustratie?

We hebben een tweede filmpje gedraaid, Sven Hardies en ik. Daar hebben we het afsluiten van de sociale media wat in het belachelijke getrokken.Zo blijf ik wat creatief. Ik maak de mensen wijs dat ik mijn ouderwetse Nokia, zonder Facebook-app, tegen de muur kapot heb gesmeten. Eerder ben ik al eens in de huid gekropen van een verslaafde in het station. Die vraagt niet naar zijn drugs, maar naar iemands smartphone. 

In het station ben je ondertussen de held van de daklozen: want voor je project is al 12.000 euro ingezameld. 

Nu nog volhouden hé! Ik zit nog maar in de helft. Het doet me enorm plezier dat dakloze Dieter (zie Gazet van Antwerpen, vrijdag 3 oktober) dankzij de mediabelangstelling weer een draai aan zijn leven heeft kunnen geven. Nu nog al die anderen helpen! 

Zalig offerfeest, intussen! 

Lees ook: Komiek gaat offline (3) - Komiek gaat offline (2) - Komiek gaat offline (1) 

Bekijk hieronder de twee filmpjes van Youssef El Mousaoui

 

 

 

 
MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio