Jacobs en Skalski in eindfase Bulgaars Open snooker

Jeff Jacobs en Tomasz Skalski hebben zich donderdag in Sofia geplaatst voor de eindfase van het Bulgaars Open snooker, het derde European Tour toernooi van het seizoen. Kristof Vermeiren en Jurian Heusdens redden het niet.

Jacobs, de nationale juniorenkampioen, zette in de derde voorronde de Bulgaar Stanislav Hadjipopov met 4-0 aan de kant. In de eerste ronde van de eindfase neemt Jacobs het op tegen de Noord-Ier Joe Swail, de nummer 71 van de wereld. Tomasz Skalski versloeg in de tweede voorronde de Welshe ex-prof Daniel Wells met 4-1, waarna hij in de derde voorronde de Engelsman Ryan Causton met 4-3 klopte. In zijn volgende wedstrijd geeft hij de Engelsman Michael Holt partij, 21e op de wereldranglijst.

Voor Kristof Vermeiren zit het toernooi erop. Nadat hij zich plaatste voor de ultieme voorronde moest hij in de Welshman Josh Boileau met 4-0 zijn meerdere erkennen. Ook Jurian Heusdens is uitgeschakeld. Na een 4-0 overwinning tegen de Engelsman Kobi Mates, in de tweede voorronde, verloor Heusdens met 4-1 van de Engelsman Brandon Sargeant.

Luca Brecel begint vrijdag ook aan het toernooi. De 19-jarige uit Dilden-Stokkem neemt het in de eerste ronde van de eindfase op tegen de Engelsman Craig Steadman.

Meer sportnieuws