Boom één pleit voor spreiding en socialer sport-lidgeld

Print
Boom - Abdel El-Hajoutti (Boom één) hield op de gemeenteraad een pleidooi om het subsidiereglement voor sportverenigingen aan te passen door een betaalde spreiding van de lidgelden enerzijds en anderzijds extra centen te voorzien voor het extra aantrekken van sportende Bomenaars.

Het subsidiereglement in Boom levert voor elke sportvereniging afhankelijk van wat ze doen en met welke parameters van het reglement ze rekening houden, x-aantal punten op, wat goed is voor x-aantal euro's op. Met andere woorden hoe hoger het puntenaantal, hoe hoger de subsidies. Vanuit deze filosofie wil Abdel El-Hajoutti een spreiding van het betalen van de lidgelden mogelijk te maken en dit gegeven mee in het puntensysteem opnemen. “Dat kan door ouders in schijven het lidgeld te laten betalen of dat onze gemeente tussenkomt in de lidgelden. Boomse sportclubs die extra veel sportende Bomenaars aantrekken verdienen eveneens extra punten", zo vindt het Boom één raadslid.

Schepen van sport Kris Van Hoeck (CD&V) zei dat het reglement zoals het nu is gewijzigd, oa. oog voor G-sport, door de sportraad al is aanvaard. "Op de vraag van de oppositie om alsnog het reglement opnieuw te wijzigen in functie van de voorgestelde sociale correcties of gespreide betaling kunnen we nu niet ingaan. Ik zal deze voorstellen voorleggen aan de sportraad en daar peilen of het haalbaar is", aldus Kris Van Hoeck. Jan BOEY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio