Thomas Pieters 96ste na eerste ronde in St. Andrews

Print

Thomas Pieters staat na de eerste ronde op een gedeelde 96e plaats in het Alfred Dunhill Championship. De 22-jarige Antwerpenaar zette in het Schotse St Andrews een ronde neer in 73 slagen, één over par, waarmee hij op gelijke hoogte staat van de Ier Rory McIlroy, de nummer een van de wereld.

Pieters begon heel goed op de eeuwenoude golfbaan van St Andrews, maar na twee birdies moest hij een dubbele bogey en een bogey noteren. Pieters werkte zijn eerste ronde af met de Engelsman Ian Todd, een topadvocaat uit Engeland. Het toernooi is namelijk een pro-amm evenement waarbij de profspelers tijdens de eerste ronden gekoppeld zijn aan een amateur, onder wie een pak bekende figuren. Zo maken onder andere ex-voetballers Johan Cruyff en Ruud Gullit, ex-tennisser Tim Henman, ex-formule één piloot Damon Hill en acteur Hugh Grant deel uit van het deelnemersveld.

Het toernooi wordt gespeeld op drie golfbanen, St.Andrews, Carnoustie en Kingsbarns. De Engelsman Oliver Wilson staat alleen aan de leiding. Hij had in Carnoustie slechts 64 slagen, acht onder par, nodig.

Meer sportnieuws