Frank Vandenbroucke gaat mee nadenken over toekomst sp.a

Foto: BELGA

Frank Vandenbroucke gaat mee nadenken over toekomst sp.a

Print

Minister van Staat Frank Vandenbroucke gaat in op de uitnodiging van Freya Van den Bossche om mee te denken over de vernieuwing van de sp.a. Dat vernam deredactie.be. Voor Vandenbroucke is het “vanzelfsprekend” dat hij op dit soort uitnodigingen ingaat, maar hij legt er liever geen publieke verklaringen over af.

De venieuwingsoperatie bij de sp.a is - naast voorzitter Bruno Tobback - in handen van Ingrid Lieten, John Crombez en Freya Van den Bossche. Die laatste wenst daar Vandenbroucke graag bij te betrekken: eerstdaags staat een gesprek gepland tussen de twee.

Dat gesprek zal vooral gaan over het essay dat Vandenbroucke vier jaar geleden schreef over geluk, waarin hij betoogde dat er een almaar grotere kloof ontstond tussen “geluk” enerzijds en “bruto nationaal product” en “rijkdom” anderzijds. Vandenbroucke is ten zeerste gecharmeerd door dat aanbod.

Het betekent niet dat de minister van Staat nu plots weer een politieke carrière ambieert. Daarvoor ligt geen concreet scenario klaar. Vandenbroucke wil nog altijd vol inzetten op zijn academische carrière aan de KU Leuven.

In “De ochtend” betwijfelde partijgenoot Johan Vande Lanotte of Vandenbroucke überhaupt wil terugkeren. “Ik denk het niet.” Maar hij stelde zich wel op de lijn van Freya Van den Bossche dat het goed is dat hij meedenkt over de toekomst van de partij. “De partij moet en kan iedereen gebruiken die een bijdrage kan leveren.”

.

Nu in het nieuws