Caudron en De Backer nemen foutloze start

Foto: WAS

Caudron en De Backer nemen foutloze start

Print

Frédéric Caudron en Peter De Backer hebben donderdag in het Franse Saint-Brevin-Les-Pins allebei hun eerste groepswedstrijd gewonnen op het wereldkampioenschap bandstoten.

Caudron zette meteen een stevige prestatie neer. De meervoudige Belgische en Europese kampioen, die op zoek is naar een eerste wereldtitel in de discipline, versloeg de Tsjech Miroslav Baca met 150-47. Hij realiseerde dit in elf beurten, aan een gemiddelde van 13,64 per beurt en met een reeks van 52.

De regerende Belgische kampioen De Backer, twee keer vicewereldkampioen, zette de Spanjaard Jordi Garriga met 150-103 opzij en dit in zestien beurten. Hij noteerde een gemiddelde van 9,38.

Caudron, regerend wereldkampioen driebanden, neemt het in groep D ook nog op tegen de Duitser Wolfgang Zenkner en thuisspeler Alain Remond. De Backer treft in groep C nog de Fransman Bernard Villiers en de Oostenrijker Arnim Kahofer.

Zenkner won in 2009 de vorige editie van het WK. Hij verraste toen de Nederlander Jean-Paul de Bruijn (zilver) en Frédéric Caudron (brons), die ook deze keer weer de topfavorieten zijn. In 2007 greep Caudron net naast de titel. In de finale bleek toen De Bruijn met 150-106 te sterk.

Meer sportnieuws