© Photo News

Albanië mag dan toch supporters meenemen naar Servië

Albanië zal toch aangemoedigd worden door zijn supporters in de EK-kwalificatiewedstrijd van 14 oktober in en tegen Servië. De Albanezen hadden eerder geweigerd zonder de eigen fans naar Belgrado af te zakken.

De Servische Voetbalbond was oorspronkelijk van oordeel dat de twee onderlinge duels (het tweede vindt plaats in oktober 2015 in Elbasan) omwille van veiligheidsredenen maar beter zonder bezoekende supporters afgewerkt zouden worden. De Serviërs gaan nu echter toch in op het verzoek van Albanië, dat wel de ‘volle verantwoordelijkheid voor het gedrag van zijn supporters moet opnemen’.

De Albanese Voetbalbond vraagt op zijn beurt aan de autoriteiten van Belgrado ‘de noodzakelijke maatregelen’ te nemen om de veiligheid van de Albanese supporters tijdens en na de match te garanderen.

Albanië en Servië hebben een delicate relatie. Zo riep Kosovo, een voormalige provincie van Servië bevolkt door een Albanese meerderheid, in februari 2008 zijn onafhankelijkheid uit.

In groep I treden naast Servië en Albanië ook Denemarken, Armenië en Portugal aan. Op de openingsspeeldag stuntte Albanië door de Portugezen met 0-1 te verslaan.