Flor Van Noppen krijgt postume erkenning voor werk rond MSA

Foto: BELGA

Flor Van Noppen krijgt postume erkenning voor werk rond MSA

Print
Dessel -

In het UZA in Edegem zijn donderdag de jaarlijkse JiePie-awards van de vzw MSA-AMS.be uitgereikt. Die vereniging wil de stem zijn van de enkele honderden Belgen die aan de zeldzame neurologische aandoening MSA lijden. De JiePie Ambassador Award ging naar de onlangs overleden Flor Van Noppen, een beslissing die al eerder genomen was.

De prijzen worden uitgereikt op de vooravond van de wereldwijde MSA-dag en zijn genoemd naar JiePie Schouppe, oprichter van MSA-AMS.be en zelf in 2009 overleden aan de ziekte. Zijn weduwe Rita Schouppe-Moons zet sindsdien zijn werk voort. MSA-AMS.be wil het brede publiek en professionele gezondheidswerkers bewustmaken van de MSA-problematiek, maar streeft ook naar meer wetenschappelijk onderzoek rond de zeldzame ziekte.

N-VA-politicus Flor Van Noppen, die eveneens aan de ziekte leed, zou de symbolische Ambassador Award ontvangen voor zijn wetgevend werk rond MSA dat de weg vrijmaakte voor meer middelen voor onderzoek naar de oorzaak, ontwikkeling en behandeling ervan. ‘We wilden Flor bedanken voor al zijn inspanningen’, zegt Schouppe-Moons. ‘De beslissing was al maanden geleden genomen en iedereen was op de hoogte gebracht. Het is natuurlijk wel erg jammer dat hij nu zelf zijn prijs niet in ontvangst kan nemen.’

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio