Standard krijgt goed nieuws van de FIFA over nieuweling

Foto: Twitter

Standard krijgt goed nieuws van de FIFA over nieuweling

Print

Eyong Enoh, de man die eind augustus bij Standard tekende maar wiens transfer door de Turkse voetbalbond tegengehouden werd, lijkt dan toch voor de Rouches te kunnen spelen. Dat bevestigde de wereldvoetbalbond FIFA aan Standard, al is het nog niet zeker wanneer Enoh dan wel speelgerechtigd zou zijn.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Enoh tekende voor Standard omdat zijn Turkse club Antalyaspor hem niet langer betaalde. Dat was echter niet naar de zin van de Turkse voetbalbond, dat de transfer liet tegenhouden. Na een klacht van de Belgische voetbalbond en Standard hadden zij tot gisteren de tijd om bij de wereldvoetbalbond FIFA hun standpunt te beargumenteren. Vandaag kreeg Standard echter melding van de FIFA dat de Turkse voetbalbond dat tijdsbestek niet respecteerde en nog steeds geen uitleg verschafte, melden de Luikenaars op hun website.

Daardoor is het nu aan de Commissie voor het Statuut van de Speler om de transfer officieel te bekrachtigen. Volgens de communicatie die de Rouches ontvingen, zou dat ‘snel’ gebeuren, al werd hen geen exacte datum gegeven. Het blijft dus afwachten wanneer Enoh eindelijk speelgerechtigd zal zijn voor zijn nieuwe club.

Meer voetbalnieuws