© BDD

Roofmoord op makelaar in Ravels mogelijk naar assisen

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen beslist op 23 oktober of de Nederlanders Manuel v.V. (27) en Tessa v.D. (25) naar het Antwerpse assisenhof worden verwezen voor de roofmoord op vastgoedmakelaar Gunther Haagen (38). Ook voor Marcus v.D. (26) vraagt het parket-generaal de doorverwijzing, maar dan alleen voor het afpersen en de diefstal met geweld bij de ouders van het slachtoffer in Poppel.

Gunther Haagen had op 19 oktober 2011 met een Nederlands koppel uit Tilburg afgesproken die een woning wilden bezichtigen aan het Nonnenbos in Weelde bij Ravels. De makelaar werd met 54 messteken gedood en de twee gingen er met zijn Range Rover vandoor. Manuel v.V pikte vervolgens Marcus v.D. op en samen ze reden ze naar de ouders van Haagen in Poppel.

Ze deden alsof hun zoon nog leefde en eisten 25.000 euro losgeld. De ouders hadden zoveel geld niet en moesten de sleutels van hun Mercedes afgeven. Marcus v.D. werd kort daarna gearresteerd in België, Manuel v.V. en Tessa v.D. werden uitgeleverd door Nederland.

Na zeven maanden door de knieën

Manuel v.V. ontkende aanvankelijk iedere betrokkenheid. Hij zei dat er twee mannen tijdens de bezichtiging waren binnen gevallen, die de makelaar gedood hadden. Tessa v.D. vertelde de speurders echter dat het wel degelijk haar vriend was die de moord had gepleegd en dat zij alleen maar had toegekeken.

Na zeven maanden ging Manuel v.V. dan toch door de knieën en hij vertelde dat het initiatief voor de moord van Tessa v.D. kwam. De intussen ex-geliefden steken nu dus de schuld op elkaar. Als de kamer van inbeschuldigingstelling beslist om het trio te verwijzen, dan zou hun assisenproces in het voorjaar van 2015 van start kunnen gaan.

Nu in het nieuws