© GVA

© GVA

1/2

Doder van Gregory Bluj weet weldra of hij voor assisen moet verschijnen

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen beslist op 16 oktober of Rudi F. (49) zich voor het Antwerpse hof van assisen moet verantwoorden voor de moord op Gregory Bluj. De schrijnwerker had de 18-jarige student vorig jaar doodgestoken op de Oudevaartplaats in Antwerpen.

Rudi F. was op 5 oktober 2013 uit café De Oude Vaart gezet. Hij had er in dronken toestand problemen veroorzaakt en had wat klappen moeten incasseren. Hij ging zich even opfrissen in een ander café en strompelde daarna terug naar ‘De Oude Vaart’, waar Gregory Bluj met enkele vrienden op het terras zat. Het slachtoffer wilde de gewonde Rudi F. helpen, maar kreeg een mes in de buik. De tiener overleed ter plaatse.

Rudi F. wandelde weg, maar werd overmeesterd door vrienden van het slachtoffer. De man zit sindsdien in voorhechtenis. Hij kan zich niet meer alles herinneren van die avond, maar beseft volgens zijn advocaten wel wat hij heeft aangericht.

Als de kamer van inbeschuldigingstelling beslist om hem te verwijzen naar assisen, dan zou het proces in het voorjaar van 2015 van start kunnen gaan.

Nu in het nieuws