Twintiger riskeert 40 maanden cel voor messteken in dancing

Het openbaar ministerie heeft voor de Antwerpse strafrechter veertig maanden cel, deels met uitstel, gevorderd voor Koen S. (25) uit Kontich. Hij wordt vervolgd voor het toebrengen van opzettelijke slagen met voorbedachtheid aan de ex-vriend van zijn toenmalige vriendin.

De feiten speelden zich in de nacht van 19 op 20 mei 2012 af in dancing Glamour in Rumst. Getuigen vertelden hoe het slachtoffer op Koen S. was afgestapt en hoe die laatste hem vervolgens meermaals in de borst, schouder en arm had gestoken. De wonden waren gelukkig oppervlakkig.

Drie dagen voordien was het tussen beide mannen al tot een schermutseling gekomen in café De Wipschutter in Kontich. Koen S. had toen tegen de uitbater gezegd dat hij een mes droeg en dat het slachtoffer maar beter op zijn tellen kon passen. Tien minuten voor het steekincident had hij over die schermutseling nog ge-sms’t met een vriend. “Die gast is dood. Ik wil er best twee jaar voor naar de gevangenis”, berichtte hij.

Geslagen

Die sms toont volgens de procureur de voorbedachtheid aan, maar de verdediging pleitte dat hij in een opwelling had gestoken. De reden: het slachtoffer liet zijn toenmalige vriendin niet met rust en ze had hem ook verteld dat hij haar tijdens hun relatie geslagen had. De beklaagde was in zijn jeugd getuige geweest van huiselijk geweld en toen het slachtoffer met een vieze blik op hem was afgestapt in de dancing, was er iets in hem geknapt.

Koen S. heeft volgens zijn advocaat veel spijt en betaalt het slachtoffer maandelijks een bedrag voor zijn schade.

Het vonnis volgt op 30 oktober.