© WAS

‘Monster Jam’ in Sportpaleis gaat door zoals gepland

‘Monster Jam’ voldoet aan alle veiligheidsnormen en kan dit weekend gewoon doorgaan in het Antwerps Sportpaleis. Dat heeft Stad Antwerpen vandaag beslist in samenspraak met de organisatoren van het evenement. De beslissing kwam er na een intensief veiligheidsoverleg, dat werd georganiseerd naar aanleiding van het ongeval met een monstertruck in het Nederlandse Haaksbergen. Dat meldt organisator Manu Braff donderdag in een persbericht.

De amateuristische monstertruckstunt in Nederland die op een drama eindigde, mag je echt niet vergelijken met de professionele show die wij brengen’, zegt Manu Braff, die zaterdag en zondag voor 20.000 man ‘Monster Jam’ organiseert in het Antwerpse Sportpaleis.’Bij ons is de kans dat een monstertruck in het publiek belandt zo goed als onbestaande.’

Veiligheidsnormen extra doorgelicht na ongeval in Nederland

De organisatie wil eerst en vooral haar deelneming betuigen tegenover de families van de slachtoffers van het ongeluk van afgelopen weekend in Nederland, maar wil ook benadrukken dat het hier niet ging om een evenement dat deel uitmaakte van de ‘Monster Jam International Tour’.

De organisatie van ’Monster Jam’ hanteert zeer strenge veiligheidsnormen, die na het ongeval in Nederland nog eens extra werden doorgelicht. Onderzoek heeft aangetoond dat de veiligheid van alle aanwezigen te allen tijde kan worden gegarandeerd tijdens de shows in het Antwerps Sportpaleis.

Veiligheidsmaatregelen op verschillende niveau’s

De organisatie benadrukt dat het publiek op verschillende manieren wordt beschermd. Zo vinden alle ’Monster Jams’ plaats in stadia of arena’s die afgesloten zijn met zuilen van gewapend beton, worden er veiligheidscontainers ingezet en wordt er een veiligheidszone afgebakend. Bovendien werkt ’Monster Jam’ uitsluitend met professionele piloten en is elke truck uitgerust met een systeem op afstandbediening waardoor de voertuigen te allen tijde tot stilstand gebracht kunnen worden. Monster Jam is een familiespektakel en de veiligheid van de bezoekers is voor de organisatie dan ook prioritair.

Nu in het nieuws