Wiener Circus krijgt geen toestemming om haar tenten in Bornem op te slaan

Foto: Yvan de Saedeleer

Wiener Circus krijgt geen toestemming om haar tenten in Bornem op te slaan

Print
Bornem - Het Wiener Circus zal dit weekend geen shows geven in Bornem. Nochtans maakte het oudste circus van België de voorbije dagen bekend dat ze van 4 tot 8 oktober naar Bornem zou afzakken. Het gemeentebestuur geeft echter geen toestemming.

"Onze reglementering op het vlak van circussen is onlangs aangepast. Zo moet een circus op voorhand een aanvraag indienen als men in Bornem voorstellingen wil geven en mag er jaarlijks maar één circus naar Bornem komen", zegt burgemeester Luc De boeck (CD&V). "Het Wiener Circus heeft geen aanvraag ingediend en er is dit jaar al een circus in Bornem geweest. Vandaar dat er geen toestemming komt vanuit de gemeente."

Het Wiener Circus brak donderdag haar circus in Denderleeuw af met de bedoeling om naar Bornem af te reizen maar ziet daar nu dus van af. "Wij zoeken volop nog naar een andere gemeente waar we dit weekend zouden kunnen optreden. Maar dat is niet eenvoudig, zo op het laatste moment. We vinden het spijtig van Bornem. We waren totaal niet op de hoogte van de aanpassing van het circusreglement", reageert met bij het Wiener Circus.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio