Bar voor zwangere vrouwen veroorzaakt ophef

Foto: Facebook

Mama

Bar voor zwangere vrouwen veroorzaakt ophef

Print
Met slogans als 'want je drinkt nu voor twee' en 'hoe groter je buik, hoe meer je kunt drinken' is de komst van de New Yorkse bar Gestations, 's werelds eerste café speciaal voor zwangere vrouwen, niet onopgemerkt voorbij gegaan. Velen hopen dat de bar een (misplaatste) marketingstunt is, maar dat werd voorlopig nog niet bevestigd.

Een billboard op Times Square kondigt de komst aan van 'Gestations', een bar in Manhattan waar zwangere vrouwen – zonder veroordelende pottenkijkers – zo veel alcohol kunnen drinken als ze maar willen. Het smakeloze plaatje (denk: een hoogzwangere vrouw met een heel klein topje en een heel grote fles champagne) en de bijbehorende boodschap 'Je drinkt nu voor twee' zijn bij heel wat New Yorkers in het verkeerde keelgat geschoten.

Zelfs de geruchten dat Gestations een stunt zou zijn om de bar-app 'Bartendr' in de kijker te zetten, kunnen weinig goedmaken. 'Het blijft razend misplaatst', vinden velen. Maar is slechte reclame niet óók reclame? Gestations lijkt de uitzondering die de regel bevestigt.

 

 
NIET TE MISSEN