Londense telefooncellen krijgen groene make-over

Foto: Shutterstock

Vakantie

Londense telefooncellen krijgen groene make-over

Print
De iconische rode telefooncellen in Londen krijgen binnenkort een opknapbeurt. De cabines krijgen een zonnepaneel en bieden mensen de mogelijkheid om hun mobiele telefoon op te laden. Om de milieubewuste make-over te beklemtonen, krijgen ze ook een likje groene verf mee.

De eerste zogenaamde ‘solarbox’ is sinds woensdag een feit en staat langs de drukke weg Tottenham Court Road. In het hokje vinden mensen vier stopcontacten, waardoor ze hun telefoon, tablet of computer kunnen opladen. De elektriciteit wordt voorzien door het zonnepaneel op het dak.

‘De energie wordt opgeslagen in een batterij, zo kunnen toestellen ook ’s nachts worden opgeladen’, zegt medebedenker Harold Craston in een statement. De ontwerpers kwamen op het idee om de cabines nieuw leven in de blazen omdat de rode telefooncellen sinds de komst van de gsm steeds minder werden gebruikt. Erger: wie een glaasje te veel op heeft, gebruiken de cabines als toilet. ‘We willen aantonen dat de openbare ruimte op een positieve manier kan worden ingezet.’

Een tweede Solarbox wordt in januari in gebruik genomen. Daarna zullen nog verschillende andere groene telefooncellen volgen.

 

NIET TE MISSEN