Delhaize-winkel in Turnhout dicht door staking

Foto: Belga

Delhaize-winkel in Turnhout dicht door staking

Print
Turnhout -

De Delhaize-winkel in Turnhout is dicht als gevolg van een staking. Dat is vernomen van de vakbonden en is bevestigd door de directie van Delhaize. Het personeel is kwaad over nieuwe uitlatingen omtrent de toekomst van de vestiging.

Het personeel legde donderdag spontaan het werk neer. Er staat een stakingspost voor de deur. Het is niet de bedoeling dat de supermarkt donderdag nog opent, aldus BBTK-secretaris Serge Seret.

Het personeel reageert op nieuws uit de ondernemingsraad van maandag. Daar is gezegd dat van de veertien winkels waarvan Delhaize de intentie heeft die niet langer uit te baten in eigen beheer, enkel de winkel in Kortrijk definitief geen toekomst meer heeft. Van de dertien andere Delhaizes gelooft Delhaize nog in het potentieel om die eventueel als zelfstandige winkel open te houden, aldus een Delhaize-woordvoerder.

Het personeel in Turnhout reageert kwaad. “Als Delhaize nog potentieel ziet, dan moeten ze een business-plan opstellen om de winkel open te houden, niet eerst aankondigen dat de winkel wordt gesloten. Het personeel voelt zich een speelbal”, aldus de BBTK-secretaris.

.

Nu in het nieuws