© pn

‘Brigitte Bardot was eenzaam en suïcidaal’

Brigitte Bardot, die afgelopen zondag tachtig jaar werd, was hét sekssymbool van de fifties en sixties. Maar achter de schermen was de blondine vaak erg depressief, met zelfmoordpogingen tot gevolg. Dat zeggen Jeffrey Robinson, schrijver van haar biografie, en haar bevriende fotograaf Billy Ray in een interview met Closer Weekly.

‘Tijdens de hoogdagen van haar carrière was ze een zeer verwarde, eenzame vrouw. Ze probeerde verschillende keren om uit het leven te stappen. Ze leerde nooit om goed met haar depressies om te gaan’, zegt Robinson.

Hij voegt eraan toe dat Bardot eigenlijk niet beroemd wou worden. ‘Integendeel: de roem maakte haar kapot’, zegt hij. Volgens hem ligt regisseur Roger Vadim aan de basis van dat ongewild succes. ‘Hij ontdekte haar als model, liet haar lokken blond verven en liet haar provoceren in haar filmdebuut ‘Et Dieu... créa la femme’. Die prent maakte van Brigitte Bardot een internationale sensatie.

Ray zegt dan weer dat er in het hart van Bardot wellicht weinig plaats is voor mensen. ‘Ze leeft voor dieren’, zegt hij. ‘We zagen ooit een straathond tijdens de opnames van ‘Shalako’. Brigitte sprong uit de auto en redde hem. Het was liefde op het eerste gezicht.’

Robinson zegt nog dat Bardot nu vrede heeft met haar getroubleerde verleden. ‘Als je de mooiste vrouw ter wereld bent, dan blijf je niet verdrietig’, zegt hij. ‘Ik ben er zeker van dat Brigitte blij is als ze vandaag in de spiegel kijkt.’

NIET TE MISSEN