Zesde cyclocross Viersel heeft speciale aandacht voor jeugd

Print
Zandhoven - Tussen de jonge boompjes en buxussen tegenover plantencenter Mampay aan de Herentalsebaan 59 in Viersel vindt zondag 5 oktober de zesde Grote Prijs Cyclocross Plantencenter Mampay plaats.

"Dit jaar is er extra aandacht voor de kinderreeks, die voor het eerst werd opgesplitst", vertelt Paul Mampay. "De kinderen van 0 tot en met 9 jaar vertrekken om 11.45u voor ongeveer 10 minuten. De kinderen van 10 tot 14 jaar vertrekken een half uur later, om 12u15 voor ongeveer 20 minuten. Beide reeksen rijden op een verkort parcours, zodanig dat ze bij de supporters meer in beeld komen."

Elke kind krijgt een medaille, een prijzenzakje en mag mee op het podium. Alle fietsen zijn toegelaten, "al zullen de meesten wel op een kleine mountainbike of BMX rijden", denkt Mampay. "Inschrijven kan ter plaatse. Het is wel best een uur voor de start te komen."

De hele dag door vinden wedstrijden plaats voor recreanten en toeristen. Er is ook een wedstrijd voor het criterium Verstandhouding der Noorderkempen. Het parcours is grotendeels hetzelfde gebleven. Alleen de start ligt dit jaar ter hoogte van de aankomst, zodat er minder opstoppingen komen aan de brug. In zes jaar tijd is deze cyclocross "voor God en Klein Pierke" uitgegroeid tot een plek waar honderden er graag eentje komen drinken voor de gezelligheid.

KMa

www.cyclocrossviersel.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio