© tab

Vrouw overleden na val in centrum Leuven

De vrouw wiens lichaam donderdagochtend is aangetroffen in de Leuvense Lakenweversstraat, is vermoedelijk door een ongeval om het leven gekomen. Dat meldt het Leuvense parket donderdagmiddag. Het gaat om een 80-jarige die waarschijnlijk een slechte val heeft gemaakt. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen, aldus nog het parket.

tab

Het waren voorbijgangers die donderdagochtend rond 7 uur het lichaam van de vrouw aantroffen in haar woning in de Lakenweversstraat. De deur van het huis stond op een kier waardoor ze de vrouw van op straat konden zien liggen.

Omdat de omstandigheden van haar overlijden niet onmiddellijk duidelijk waren, stapten de wetsarts, het labo, de recherchediensten van de lokale en de federale politie en het parket ter plaatse af.

Uit de eerste bevindingen van de wetsgeneesheer bleek dat de 80-jarige dame vermoedelijk ongelukkig ten val is gekomen. Voorlopig zouden er alvast geen elementen zijn die zouden wijzen op kwaad opzet. Vrijdag wordt een autopsie uitgevoerd om de precieze doodsoorzaak van de vrouw te bepalen.