Eerste mens ‘Lucy’ komt naar Centraal Station

Print
Antwerpen -

In het Antwerpse Centraal Station opent op zaterdag 18 oktober ‘Van Oerknal tot Mens & Mammoet - Het Ongelooflijke Avontuur van de Evolutie’. Het gaat om een expo van de makers van het op dezelfde locatie opgezette ‘Dino Adventure’, dat 150.000 bezoekers lokte.

De expo valt net als zijn voorganger te bezoeken via de tweede stationsingang aan het Kievitplein en heeft een oppervlakte van ruim 2.000 vierkante meter. Binnen wordt het verhaal van de evolutie en Darwins evolutietheorie verteld in een filmpje en uitgebeeld aan de hand van levensgrote replica’s van onder meer een dinosaurus, een aantal oermensen zoals de ‘eerste mens’ Lucy en neanderthalers en dieren uit de ijstijden zoals mammoeten en sabeltandtijgers.

Ook nu wordt er volgens de organisatoren een specifiek programma voor kinderen samengesteld, met een speurtocht doorheen de expo waarbij de kinderen een diploma van tijdreiziger kunnen behalen. Ze kunnen verder terecht in een speleobox of opgravingen doen naar een mammoetskelet.

‘Van Oerknal tot Mens & Mammoet’ zal van 18 oktober tot 15 december te bezoeken vallen, van woensdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Tickets kosten 14,95 euro voor volwassenen en 12,95 euro voor kinderen, studenten en senioren. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis binnen en er zijn ook familieformules.

(belga)

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio