15-jarige zwaar verminkt omdat ze te mooi was

Print

In Argentinië werd enkele dagen geleden de 15-jarige Julia Alvarez zwaar toegetakeld door twee rivales. Reden? Omdat ze ‘te mooi’ zou zijn. “Je zult er niet meer zo mooi uitzien als wij met je klaar zijn”, zeiden de aanvallers tegen Julia terwijl ze haar gezicht en lichaam bewerkten met een mes.

Wanneer Julia op weg is naar huis na een avondje bij vrienden, lopen er twee meisjes op haar af. Ze duwen haar op de grond terwijl ze haar slaan. Vervolgens trekken de twee van 16 en 18 jaar een mes. “Iedereen zegt dat jij mooi bent,” sneren ze haar toe. “Je zult er niet meer zo mooi uitzien als wij met je klaar zijn. Mensen zullen je Chucky noemen.” De meisjes snijden haar meermaals in gezicht en lichaam en laten Julia onder het bloed achter op straat. Voorbijgangers die haar vinden, bellen een ambulance.

Volgens zusje Yeni waren de meisjes al een lange tijd jaloers op Julia. “Ze hebben haar altijd mishandeld en beledigd, maar we hadden nooit verwacht dat dit zo ver zou gaan”, verklaart ze. “Julia draagt nu de gevolgen van de brute aanval. Ze zegt dat ze zelfmoord wil plegen, omdat ze zich verschrikkelijk voelt als ze in de spiegel kijkt. Ze hebben haar leven verpest, geruïneerd. Het heeft ons gezin kapot gemaakt.”

Rechtvaardigheid

De politie wou in het eerste geval niets weten van het verhaal of betrokken worden bij de situatie. Yeni plaatste daarom foto’s van haar verminkte zus op sociaalnetwerksite Facebook. Een schreeuw om rechtvaardigheid die zijn effect niet miste. Het verhaal en de foto’s gingen viraal en er ontstond een massaal protest tegen het falen van de autoriteiten. Intussen heeft de politie de twee meisjes verhoord over hun aanval.

Op de foto’s is te zien hoe zwaar Julia werd toegetakeld. Voor één snee op haar rug waren meer dan 20 hechtingen nodig om de huid samen te houden. Ook haar gezicht is zwaar verminkt. We hebben enkele foto’s verzameld van Julia voor en na de aanval. Opgelet: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren...

.

Nu in het nieuws