M'hOVE IT! verwacht 1.500 fuifnummers zaterdag

Foto: W&F

M'hOVE IT! verwacht 1.500 fuifnummers zaterdag

Print
Zandhoven - Chiro Massenhoven mikt zaterdag 4 oktober op 1.500 fuifnummers in de tent op het chiroterrein aan de Kerkstraat.
Het is alweer de zevende editie van de M’hOVE IT!-fuif, een van de grootste fuiven in Groot-Zandhoven. "Maar M’hOVE IT! heeft een veel langere geschiedenis, want eigenlijk is het de voortzetting van de vroegere chirofuif die traditioneel met de kermis van Massenhoven samenvalt. Ook deze zondag barst de kermis in Massenhoven los. Zo hebben alle schoolkinderen van ‘t Kroontje op maandag vrijaf om naar de kermis te gaan."

 

Niet enkel de huidige leiding, maar ook veel oud-leiding zet zich de week voorafgaand kei-hard in om de tent op het chiroterrein opgesteld te krijgen. Er is een grote fietsenparking voorzien, maar ook wie met de wagen komt heeft parkeergelegenheid. De straat wordt tijdelijk verkeersvrij gemaakt. Een feestbus van de provincie pendelt als gratis taxi tussen Nijlen, Bouwel, Grobbendonk, alle Zandhovense deelgemeenten én het fuifterrein.

Voor de zevende editie bevat de affiche veel frisse namen. Stereo Rabbit is een gevestigde waarde, maar Fade Away is een relatief nieuwe naam op fuiven in de regio. "Wannes, de deejay achter Fade Away, is zelf aspirant in onze chiro. Hij is opgegroeid achter de tent en speelt hier een thuismatch. Dimitri Wouters, een deejay die al op grote festivals als Tomorrowland speelde, is de headliner op M’hOVE IT!", vertelt Jasper. "Als afsluiter komt Alliance, mannen uit Zoersel, die een sterke reputatie hebben in de regio."

 

De inkom bedraagt 4 euro in voorverkoop en 5 euro aan de kassa. Chiro Massenhoven spaart al jaren voor een nieuw lokaal. "Maar een fuif is geen goudmijn. We houden het ook bewust democratisch."

Vrijdag 3 oktober beginnen de festiviteiten in de tent al met een bier-, wijn- en bingoavond.

Zondag 5 oktober, de dag na de fuif, vormt kermisdorp Massenhoven het decor van een grote rommelmarkt, georganiseerd door het Kindercomité van Massenhoven.

KMa, foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio