Red Star Line Museum krijgt nieuwe buur

Print

Het nieuwbouwproject komt rechts naast het museum op deze foto. Foto: Bert Hulselmans

Antwerpen - Het Red Star Line Museum krijgt een nieuwe buur: een nieuwbouwproject met 49 appartementen. "We proberen zo veel mogelijk aan te sluiten bij de pakhuisarchitectuur, dat past in het historisch kader van de wijk", zegt Marc Van Denabeele, bestuurder van Bouw en Promotie Rijnkaai.

Het nieuwbouwproject spreidt zich uit over de Rijnkaai, Montevideostraat en de Braziliëstraat en zal 49 appartementen tellen, met een ondergrondse parking voor 80 wagens. Op de gelijkvloerse verdieping zijn commerciële ruimtes voorzien. "Dit project kan een grote opwaardering betekenen voor de wijk", vertelt Marc Van Denabeele, bestuurder van Bouw en Promotie Rijnkaai bvba, promoter van het project. "We hebben samengezeten met de stedenbouwkundige diensten om ervoor te zorgen dat het project aansluit bij de ziel van de wijk en geïntegreerd is in de vernieuwde Rijnkaai."

De bouwaanvraag is nog lopende, maar het verslag van de stedenbouwkundige ambtenaar lijkt gunstig. Als het nieuwe bouwblok er komt, betekent dat een grote uitbreiding van de wooncapaciteit aan de Rijnkaai."Het museum is een prachtig project. Ons project kan de buurt doen opleven en dat komt ook ten goede van het Red Star Line. Onze commerciële ruimtes op de gelijkvloerse verdieping zullen heel groot en open zijn, waarbij de reflectie van het museum een deel van zal uitmaken."

Begin november zal het project voorkomen in het schepencollege. "Als overheid moeten we kijken of project past binnen het historisch kader van de buurt en of het verantwoord is", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA). "De aanvraag loopt al een tijdje en is zowel bekeken door de welstandcommissie als door onze stedenbouwkundige diensten."

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio