© Facebook

© Facebook

1/2

Coyote schuilt na aanrijding in bumper

Mark Armour kon afgelopen week zijn ogen niet geloven toen hij arriveerde op zijn werk in de Amerikaanse staat Illinois: een gewonde coyote schuilde in zijn bumper. Bleek dat de Amerikaan onderweg voelde dat zijn auto iets raakte, maar omdat hij niets zag, reed hij verder. Als bij wonder overleefde de coyote de aanrijding.

Hoe de coyote de aanrijding overleefde, is nog maar de vraag. Zowel de plaatselijke dierenbescherming als politie staan met hun mond vol tanden. “Het is een wonder dat hij de impact van de auto overleefd heeft”, vertelt Amber Manley van de plaatselijke dierenbescherming.” De coyote, die in shock verkeerde, werd bevrijd uit de bumper en naar het Flint Creek Wildlife rehabilitatiecentrum gebracht. Daar werd de schade vastgesteld: drie gebroken pootjes.

Ondertussen stelt de coyote het goed. “Een dag na de aanrijding kon hij alweer eten en lag hij comfortabel te rusten”, aldus Amber Manley. De chauffeur daarentegen voelt zich verschrikkelijk en heeft intussen aangeboden geld te storten voor de behandeling van het dier. Mark Armour: “Ik ben zo blij dat hij goed zal herstellen. Heel erg bedankt om voor hem te zorgen.”

Nu in het nieuws