© Jan Auman

Controle op rijgedrag agenten

Het rijgedrag van alle agenten in de politiezone Voorkempen wordt met een slim systeem nauwkeurig geregistreerd. Het is één van de concrete acties waarmee zonechef Geert Smet zo snel mogelijk het SAVE-label wil verdienen van de Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK).

Jan Auman

Fleetlog heet het systeem dat sinds enige tijd in alle dienstvoertuigen van de politie Voorkempen werd geïnstalleerd. "e' Onze politiemensen hebben een voorbeeldfunctie in het verkeer. Het is dus belangrijk dat ook zij hun veiligheidsgordel dragen, zich houden aan de snelheidsbeperkingen en de regels over het al dan niet gebruiken van de zwaailichten", zegt zonechef Geert Smet.

"In het begin reageerden de manschappen argwanend, maar dat is nu voorbij. Ik wil dan ook geen big brother zijn, maar eis wel dat ook de politie het verkeersreglement stipt naleeft. Het helpt trouwens ook tegen vaak onterechte verwijten van burgers over te snel rijdende politiewagens. Het is in ieders voordeel."

Het is niet toevallig dat Voorkempen de eerste politiezone is in Vlaanderen waarvan alle deelnemende gemeentes het SAVE-charter voor veiliger verkeer ondertekenden. Dat gebeurde deze week door zowel burgemeester Liesbeth Verstreken (Zoersel, N-VA), Harry Hendrickx (Malle, DBM), Luc Aerts (Brecht, CD&V) als Dirk Bauwens (Schilde, N-VA). Nog maar 26 gemeenten in heel Vlaanderen gingen de vier Voorkempense gemeenten voor.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio