© GvA

Vier diefstallen uit BMW’s op één dag

De politie van de zone Hekla gaat extra patrouilles inzetten tegen inbrekers. Zowel woninginbraken als autoinbraken blijven een probleem in de zone. Onlangs werd nog in vier auto’s ingebroken.

SaRe

De zone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) is van oudsher een politiezone die goed in de markt ligt bij inbrekers. Zo werd er tijdens de nacht van maandag op dinsdag in Edegem ook weer ingebroken in vier geparkeerde BMW’s. "Telkens werd de ruit aan de passagierszijde ingetikt", vertelt Dirk Fonteyne van de politiezone Hekla.

"Het aanpakken van auto- en woninginbraken is voor ons een prioriteit", zegt Fonteyne. "Eerst en vooral zetten we in op sensibilisering en samenwerking met alle bewoners en Buurt Informatie Netwerken."

Maar de politie gaat meer doen en zal nadrukkelijker aanwezig zijn in het straatbeeld. “Vanaf nu zal er tijdens elke shift een extra patrouille ingezet worden.”

De politie vraagt daarbij ook de medewerking van de bewoners. “Wij vragen om ons steeds te verwittigen bij een verdachte situatie. Deze sociale controle maakt het mogelijk om verdachten sneller te kunnen vatten en in kaart te brengen”, aldus Fonteyne.

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, Editie Zuid.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio