Man dreigt flat op te blazen in centrum van Merksplas

In een van de appartementen boven Delhaize dreigde woensdag een man de gaskraan open te draaien en zichzelf op te blazen. Foto: ram

Man dreigt flat op te blazen in centrum van Merksplas

Print
Merksplas - Een 41-jarige man zette woensdag het centrum van Merksplas op stelten toen hij ermee dreigde zijn flat op te blazen. De hulpdiensten evacueerden de omgeving en zetten de straat af, maar de man gaf zich uiteindelijk vrijwillig over.

De Leopoldstraat, zowat de belangrijkste verkeersader in hartje Merksplas, bleef woensdag in de vooravond gedurende lange tijd volledig afgesloten. Officieel klonk het dat een gaslek de aanleiding voor de drastische maatregel was, maar de feitelijke reden was dat een bewoner ermee dreigde zijn flat op te blazen.

"We hadden woensdag rond 16.30 uur de melding gekregen dat een bewoner ermee dreigde de gaskraan in zijn appartement open te draaien en de boel in de lucht te laten vliegen', zegt korpschef Marc Snels van de politiezone Noorderkempen. "De aanleiding was dat hij kort voordien een hoog oplopende ruzie met zijn vriendin had gekregen."

Lees meer in Gazet van de Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio