Opslagplaats bij Van Moer in Zwijndrecht ontruimd na chemische reactie in container

Archiefbeeld Foto: Wim Hendrix

Opslagplaats bij Van Moer in Zwijndrecht ontruimd na chemische reactie in container

Print
Zwijndrecht -

Bij het logistiek bedrijf Van Moer in de Waaslandhaven in Zwijndrecht werd donderdagochtend alarm geslagen nadat in een container twee industriële stoffen op elkaar zijn beginnen reageren. De Antwerpse brandweer is ter plaatse geroepen om de container af te koelen zodat die niet zou scheuren. Het personeel mocht de site een tijdlang niet betreden, maar voor de verdere omgeving was er geen gevaar.

Van Moer is van oorsprong een transportbedrijf dat intussen ook aan onder meer opslag en onderhoud doet. Omstreeks 4 uur donderdagochtend merkte een bewakingsagent op dat uit een sinds juli opgeslagen container dampen kwamen via de hoofddrukklep. Allicht zijn twee stoffen op elkaar beginnen reageren, waardoor de container is beginnen opwarmen en uitzetten.

“We hebben meteen de bevoegde instanties verwittigd en de nodige veiligheidsmaatregelen genomen”, zei Eric Noterman, CEO van de Van Moer Group. “De brandweer is al de hele ochtend de container aan het afkoelen, we verwachten dat de site in de loop van de voormiddag weer zal vrijgegeven worden. Het gaat niet om toxische stoffen, dus de situatie is volledig onder controle en er is geen gevaar voor de omgeving.”

Tot de container afgekoeld was en de stoffen erin opgeruimd waren, mocht het personeel van Van Moer dat deel van de bedrijfssite niet betreden. Volgens Noterman ging het om zowat 150 werknemers.

.

Nu in het nieuws