VDAB-personeel ontspringt besparingsdans

Foto: BELGA

VDAB-personeel ontspringt besparingsdans

Print

De VDAB ontsnapt in grote mate aan de Vlaamse besparingen, maar de arbeidsbemiddelingsdienst zal wel meer moeten doen voor hetzelfde geld. Dat bericht De Tijd donderdag.

De VDAB moet de komende vijf jaar niet extra besparen op zijn personeel. Die boodschap bracht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) woensdag in de raad van bestuur van de overheidsinstelling. Daarmee ontspringt de VDAB grotendeels de besparingsdans van de Vlaamse regering. Dat is opvallend, want de andere instellingen die met Vlaams geld gesubsidieerd worden, zoals de VRT, moeten wél snijden in hun personeelskosten.

Toch kan VDAB-topman Fons Leroy niet achteroverleunen, want zijn organisatie moet beknibbelen op de werkingskosten, klinkt het. In de krant is echter sprake van een “beperkt bedrag”.

De vakbonden wijzen er overigens op dat de VDAB de komende jaren nog andere uitdagingen te wachten staat. Door de zesde staatshervorming bijvoorbeeld moet de dienst binnenkort zelf nagaan of werkzoekenden actief op zoek zijn naar een baan.

.

Nu in het nieuws