Mechelen steunt strijd voor kinderrechten

De stad Mechelen steunt twee verenigingen die zich inzetten voor kinderrechten met 42.000 euro. Foto: Leo De Nijn

Mechelen steunt strijd voor kinderrechten

Print
Mechelen - Het stadsbestuur en de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GRO..M) verdelen 42.000 euro onder twee Mechelse organisaties. Beiden werken ze rond kinderrechten in Toga.

Het is de eerste keer dat de subsidiepot wordt geïnvesteerd in een groot Zuidthema, namelijk kinderrechten. “We hopen dat we in de komende twee jaar nog extra geld wordt verzameld door allerlei steun, zodanig dat de beide projecten nog meer middelen krijgen om hun werking in Toga uit te breiden”, licht schepen van Internationale Samenwerking Marina De Bie (Groen) toe.
 
Aan Plan België wordt 33.818 euro toegekend. “We willen hiermee de kinderhandel, die gericht is naar meisjes, indijken. Ze zijn een extra kwetsbaar doelwit voor kinderhandel. We willen ze beter begeleiden met het aanbieden van meer huiswerkklassen”, vertelt Bert Devogeleer.
 
De vzw Togo Debout krijgt de rest van de subsidie, zo’n 7.932 euro. “Dat geld gaat naar de bouw van slaapzalen in ‘Mon refuge’, een opvangcentrum voor straatkinderen in Sichem. We willen ze uit de criminaliteit en de échte kindergevangenissen houden”, zegt Marcel Hofkens.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio