Janssens koopt deal met stad af voor 60.000 euro

Een bos verkeersborden aan de Vijfhoek in Mechelen. Een contract rond verkeersborden sleurde de stad in 2007 mee in een corruptieschandaal. Foto: Mark Van Mullem

Janssens koopt deal met stad af voor 60.000 euro

Print
Mechelen - In besloten zitting heeft de Mechelse gemeenteraad dinsdagavond ingestemd met een minnelijke schikking die de stad sluit met de Group Janssens. Het contract met het signalisatiebedrijf sleurde de stad in 2007 mee in een corruptieschandaal. Janssens betaalt Mechelen een schadevergoeding van 60.000 euro.

Zeven jaar terug besliste het stadsbestuur om de plaatsing van verkeersborden uit te besteden. De uitgave werd geraamd op 800.000 euro. Twee bedrijven stelden zich kandidaat, maar ze vroegen opvallend hogere bedragen voor de opdracht. Daardoor ontstond de indruk dat er prijsafspraken waren gemaakt. Het gerecht startte een onderzoek naar Glenn Janssens, in die tijd de 'keizer van de wegwijzer', en zijn signalisatiebedrijf.

Claim van miljoen euro

Ook schepen Leo Stevens (CDO) en een ambtenaar kwamen in het nauw. De schepen nam uiteindelijk ontslag. In de gerechtelijke procedure die het parket tegen Janssens uit Lokeren aanspande, stelde de stad zich burgerlijke partij. Mechelen had in heel de zaak grote imagoschade geleden en stelde tegen Janssens een claim in van ongeveer een miljoen euro.

De raadsman van het signalisatiebedrijf benaderde recent de advocaat van de stad. Group Janssens is bereid een dading te sluiten. Door die minnelijke schikking zal Mechelen zich geen burgerlijke partij meer stellen in het verdere verloop van de rechtsgang. Er is een bedrag van 60.000 euro mee gemoeid, maar in het stadhuis wil niemand dat bedrag officieel bevestigen. Zelfs de oppositie niet. Sp.a plaatst in elk geval grote vraagtekens bij de gang van zaken.

Lees het hele artikel in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio