© Sven Van Haezendonck

Woonpunt zet verkoop stuk bos in Kauwendaal door

Woonpunt Mechelen zet de verkoop van een stuk bos van 80 are voor een nieuwe verkaveling in Kauwendaal door. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) belooft dat de stad de rest van de vier hectare zal kopen om verder uit te bouwen als stadsbos. Lang niet iedereen in de buurt neemt daar vrede mee.

Sven Van Haezendonck

Ruim tweehonderd bewoners zakten woensdagavond af naar sporthal De Ploan. Daar hebben het stadsbestuur en Woonpunt hun plannen voor een kritisch publiek uit de doeken gedaan. “Als ik ergens ga vertellen dat er nieuwe verkaveling komt, wordt dat nergens op gejuich onthaald. Woonpunt zou het woongebied kunnen volbouwen met sociale woningen. Maar nee, er komen tien tot maximum zestien kavels voor de middenklasse”, stelt Somers.

In de buurt stellen mensen zich luidop de vraag of de rest van het bos dan niet snel zal volgen. Daarop reageerde de burgemeester met een element in het dossier dat nog niet bekend was. Mogelijk is dat ingegeven door het protest dat reeds oplaaide. “De rest van het bos dat ingekleurd is als bos kopen wij van Woonpunt over met geld uit de stadskas. Ook al ik ken plaatsen in Mechelen waar meer nood is aan groen”, stelt Somers. De waarde van het gebied wordt geraamd op zo’n vier miljoen. De sociale huisvestingsmaatschappij hoopt 800.000 euro te halen uit de verkoop voor de verkaveling

Lees het hele artikel in de donderdagkrant van Gazet van MechelenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio